International vibes

Zie Zelzate met een andere bril en aanschouw authenticiteit met internationale allures.

Meteen bij het binnenrijden voel je de grootse sfeer en rijd je over het Canal Grande. Geen pittoreske gondels hier maar the real stuff! Zeemastodonten varen geruisloos voorbij. Het blijft een uniek schouwspel. Twijfel je nog aan Loch Ness? Nessie, de gele wachttoren, waakt met graagte over de veiligheid op het brede kanaal.

Industrieel karakter

Bekijk het industrieel karakter even met een andere bril en zie de schoonheid.

Een groot Central Park doorkruist de gemeente en verbindt de mooie jachthaven met nog zo’n iconisch skyline gebouw. De watertoren looks like Pisa.

Evenementen, sport en spel of even op adem komen in de natuur. Net als zijn grote broertje is deze groene zone een grote troef.

Ook Mietje Stroel aan het gemeentehuis doet haar internationale allures alle eer aan. Haar koppige plasgewoonte en versteende jeugd bezorgden haar de onvoorwaardelijke en eeuwige liefde van Manneken Pis, het plassende ketje uit Brussel.

Ten slotte kunnen we niet anders dan de geweldige smartlapzanger Eddy Wally eren. Geboren en getogen op De Katte kwam hij, na omzwervingen via Paris-Las Vegas, China, Australië en Zuid-Afrika, opnieuw genieten van het heerlijke Zelzate.

Dansen we samen die laatste tango d’amore!In de kijker: Open Monumentendag op zondag 10 september

www.openmonumentendag.be

‘t Klooster

Kerkstraat 64a Zelzate

  • Grenspalenroute
  • Geleide wandeling doorheen het centrum van Zelzate
  • Zoek de erfgoedbordjes op de Grote Markt
  • Bezoek het Tolkantoor & de Jachthaven

Interessante websites

https://www.zelzate.be/nl/toerisme/wandelen-en-fietsen-in-zelzate

www.mietjestroel.be

www.eddywally.be

terug naar overzicht

Waardebepaling

Ben je van plan om je eigendom te verkopen? Dan is het van groot belang om jouw pand grondig naar waarde te schatten. Neem contact op met ons kantoor en ontdek onze professionaliteit.